Maureen De Wit wint #focusnieuwzuid

Met 220 deelnemers was de eerste editie van #focusnieuwzuid een schot in de roos. De inzendingen waren van erg hoog niveau, maar de driekoppige jury riep Maureen de Wit eensgezind uit tot winnares van de fotografiewedstijd. De jury loofde het gedurfde lijnenspel in de compositie, het ietwat unheimliche perspectief en de verrassende kleuren. “We hebben veel knappe inzendingen gekregen waarover we met zijn drieën stevig gediscussieerd hebben. Maar de inzending van Maureen was de enige foto waar we het meteen over eens waren”, zegt juryvoorzitter Kristof Schellekens.

Meet the winner

Maureen De Wit (44) is store manager en zelfstandig fotografe in bijberoep. In 2016 kreeg ze haar allereerste spiegelreflexcamera cadeau. Dat wakkerde een passie aan die nooit meer overging. Ze trok dagenlang de stad in voor haar favoriete onderwerp straatfotografie en rondde met succes een opleiding fotografie af.

Met haar foto ‘Rear window’ nam Maureen nu voor het eerst deel aan een wedstrijd. “De architectuur op Nieuw Zuid vind ik fascinerend vanwege de strakke lijnen in combinatie met de lichtinval. Dat maakt dat er unieke en fantastische beelden ontstaan op verschillende momenten van de dag”.

Meedoen aan de volgende editie?

Wil je volgende keer nogmaals je kans wagen? Of voor het eerst deelnemen? Schrijf je in en blijf op de hoogte van de tweede editie van de fotografiewedstrijd.